Quantcast

Ukrajinská platforma Lybid TV odstartuje do 1. listopadu

| redakce | tisk

V pořadí čtvrtá ukrajinská satelitní platforma Lybid TV zahájí provoz do 1. listopadu 2012. Provozovatel nyní čeká na udělení licence Národní radou pro televizní a rozhlasové vysílání. Uvedl to vedoucí projektu Vyacheslav Mordachev, bývalý prezident ruské platformy Trikolor TV.

Lybid TV bude vlastnit soukromá společnost, která nebude mít nic společného s platformou Trikolor TV kromě dřívějšího působení Vyacheslava Mordacheva ve funkci prezidenta této platformy. "Do určité míry je to můj projekt. Přišel jsem a dělám na tomto projektu. Je to můj cíl pro příštích 3 až 5 let," uvedl.

Lybid TV bude obsahovat asi 32 až 34 kanálů. Jejich počet nemusí být definitivní, protože jednání s provozovateli stále pokračují.

Platforma bude šířit programy, které mohou vysílat na ukrajinském trhu. Zda budou součástí nabídky Pervyj kanal - Vsemirnaja setj či RTR Planeta zatím není jisté.

Náklady a ceny služby Lybid TV zatím nebyly zveřejněny.

Připomeňme, že první technické testy Lybid TV proběhly na satelitu Eutelsat W7 (dnes Eutelsat 36B) v září 2011. Technologickým partnerem projektu byla ruská společnost General Satellite, která je i partnerem největší ruské satelitní platformy Trikolor TV. Služba měla původně odstartovat do konce roku 2011 a divákům měla nabídnout nejpopulárnější ukrajinské a zahraniční kanály za atraktivní ceny.

zdroj: telesat-news.net, telekritika.ua





Reklama




Vybrané články