Quantcast

Moldavsko bez mezinárodního kanálu

| redakce | tisk

Moldavané žijící v zahraničí ztratili přístup k jedinému moldavskému kanálu určeného pro diváky za hranicemi země. Televizní stanice Moldova International již nevysílá na satelitu Eutelsat 16A (16°E). Plán ukončit vysílání byl oznámen v minulých týdnech provozovatelem TeleRadioMoldova.

K rozhodnutí vysílací společnost přistoupila ve snaze ušetřit nemalé částky, které budou použity mimo jiné na modernizaci vysílacího zařízení.

Projekt Moldova International byl spuštěn v lednu 2007. Moldavané v zahraničí mohli sledovat informační a kulturně-umělecké pořady. Řada pořadů připravila veřejnoprávní televize Moldova 1. Vysílání mezinárodního kanálu bylo šířeno na družici Eutelsat 16A (16°E), freq. 12,621 GHz, pol. V, SR 2264, FEC 3/4, DVB-S/QPSK.

Z kanálů pro Moldavsko mohou zájemci na pozici 16°E ještě sledovat TV7 (NTV), Bravo-TV (TNT), Mega-TV (STS) a Super TV (Sony Entertainment) na kmitočtu 12,709 GHz, pol. H, SR 5165, FEC 3/5, DVB-S2/8PSK. Nejsou to typicky národní kanály, vysílatelé jsou především z Ruska. Typické moldavské programy se vysílají na pozici 0,8°W - Publika TV, Jurnal TV a EuroTV. Další stanice jsou součástí placené televize Focus Sat.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články