Quantcast

Světový tenis v březnu na NOVA Sport a VOYO

| redakce | tisk

První grand slam tenisové sezóny 2013 je dávno minulostí, až teď v březnu ale startuje šňůra prestižních podniků ATP World Tour 1000, dříve Masters. A všechno to vypukne tradičně na betonech v Severní Americe, tedy v kalifornském Indian Wells a o dva týdny později v Miami na Floridě. Oba turnaje nabídne NOVA Sport a VOYO.

Čeští diváci se mohou těšit zejména na Tomáše Berdycha, který se může pochlubit skvělou formou a jistě bude chtít hrát minimálně o finále.

Jsou to jediné březnové turnaje v mužském kalendáři, proto jejich obsazení bude tradičně perfektní. Novak Djokovič přijede do Kalifornie s letošní výbornou formou - vyhrál Australian Open i prestižní turnaj v Dubaji. Vůbec poslední porážku Srbovi uštědřil na konci loňského října Sam Querrey v pařížské hale Bercy. Djokoviče tedy můžeme považovat za největšího favorita, navíc ani v případě neúspěchu ho rozhodně nečeká loučení s první místem v žebříčku - vždyť jeho náskok v čele je více než 4 tisíce bodů.

Pro druhého hráče světa, Rogera Federera, bude Indian Wells čtvrtým letošním turnajem. Na titul ale marně čeká už od loňského srpna, kdy triumfoval v Cincinnati. V Indian Wells čeká Švýcara obhajoba, v Miami loni vypadl už ve třetím kole s Roddickem. Rafael Nadal dlouho s účastí v Kalifornii váhal, nakonec se ale rozhodl bolavé koleno příliš nešetřit a v nabitém startovním poli se představí i on. Ve hvězdách je však jeho start v Miami - rozhodne se až podle toho, jak se bude cítit.

Z elitní světové dvacítky nechybí mezi přihlášenými ani jeden hráč včetně Murrayho, Berdycha, Del Potra nebo Tsongy. I proto můžeme letošní podnik v Indian Wells směle označit jako pátý grand slam, a to nejen díky jeho dotaci (vítěz bere rovný milión dolarů), ale i vzhledem k tradičně velkému zájmu fanoušků. Obě březnová Masters navštíví celkem přes 600 tisíc fanoušků, což jsou pro ostatní turnaje tisícové série zcela nedosažitelná čísla.

Přímé přenosy na NOVA Sport a VOYO startují v Indian Wells v neděli 10. března půl hodiny po půlnoci, finále je na programu 17. března v atraktivním večerním čase. Podnik v Miami začne na našich obrazovkách v sobotu 23. března hodinu po půlnoci a bitvu o titul uvidíte v přímém přenosu poslední březnový den večer.

zdroj: TV Nova





Reklama




Vybrané články