Quantcast

Azerspace 1 začal poskytovat služby pro severní Afriku

| redakce | tisk

Telekomunikační operátoři ze severní Afriky začali využívat kapacitu na prvním ázerbájdžánském telekomunikačním satelitu Azerspace 1. V pondělí o tom informoval tamní ministr komunikací a informačních technologií Ali Abbasov.

Podle ministra satelitní operátor Azerkosmoc uvedl k 1.5.2013 do provozu 40 procent satelitní kapacity. Také byly dokončeny práce s místními televizními a rozhlasovými kanály z Ázerbájdžánu ohledně využívání kapacity na nové družici.

Azerspace/Africasat 1a byl vynesen nosnou raketou Ariane 5 ECA v únoru letošního roku. Družici zhotovila a dodala americká společnost Orbital Sciences Corporation na bázi platformy Star 2. Družice má celkově 36 transpondérů - z toho 24 v C pásmu a zbývajících 12 v Ku pásmu. Šířka pásma transpondérů je 36 MHz. Očekávaná životnost družice je až 16 let.

Satelit je umístěn na pozici 46°E, kterou má pronajatou od Measat Satellite Systems.

Azerspace/Africasat-1a bude pokrývat Evropu, Kavkaz, střední Asii, Střední Východ a Afriku. Družice bude poskytovat kapacitu pro digitální vysílání, přístup na internet, přenos dat, VSAT a vládní komunikace.

zdroj: trend.az





Reklama




Vybrané články