Quantcast

Skylink s krátkodobou smlouvou na transpondér po Satellite BG

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink s krátkodobou smlouvou na transpondér po Satellite BG

Jeden z transpondérů po bulharské satelitní placené televizi Satellite BG, která k 1.6.2013 oficiálně ukončila svoji činnost, k dnešnímu dni dočasně získala lucemburská společnost M7 Group.

"Na tento transpondér máme krátkodobou smlouvu," vysvětlil webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která provozuje platformy Skylink a CS Link v Česku a na Slovensku. "Je možné, že nám zůstane, ale nejspíše ho časem opustíme. Možná v červenci nebo v srpnu," naznačuje další možný vývoj a dodává: "zatím není rozhodnuto".

Krátkodobý kontrakt na kapacitu pro Satellite BG je poměrně dobrou zprávou pro abonenty platformy Skylink, kteří tak nemusí očekávat bleskové vypnutí oblíbených HD programů.

Skylink, resp. provozovatel M7 Group, má dočasnou smlouvu na transpondér s těmito parametry: satelit Astra 3B (23,5°E), kmitočet: 12,207 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK. Multiplex obsahuje stanice Nat Geo HD, Nat Geo Wild HD, iConcerts HD, MTV Live HD (vše v kódu) a také volně vysílá v MPEG-4/SD (H.264) bulharskou stanici BNT World.

V případě, že Skylink nebude dále využívat tuto kapacitu, bude muset dořešit šíření výše uvedených HD kanálů. Přičemž první dva se již vysílají na nové kapacitě - 12,090 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK. Bohužel, programy na této frekvenci nejsou kódovány pro karty Skylink.

Satellite BG používala na satelitu Astra 3B (23,5°E) celkem 3 transpondéry. Zbývající dva jsou již vypnuty, včetně volně vysílané hudební televize Planeta HD a balíčku kanálů SPI. Programy SPI najde zájemce na transpondéru Media Broadcast, na kmitočtu 11,934 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK.





Reklama




Vybrané články