Quantcast

Za instalaci paraboly v Bělorusku pokuta až 3400 korun

| redakce | tisk

Bělorusko zakázalo instalaci antén na bytových domech a městských budovách. Minulý týden byl občanům hlavního města Minsku rozeslán dopis, kterým jim připomíná, že v souladu s rozhodnutím Rady ministrů ze dne 16.5.2013 byla zakázána instalace satelitního zařízení.

Úřady mohou vybírat pokuty až do výše 1,5 milionů rublů (cca 3400 Kč).

V dopise se mimo jiné uvádí: "Chcete-li nainstalovat satelitní anténu, musíte jako občan (právnická osoba) vyřešit povolení s místními úřady a připravit projektovou dokumentaci. Neoprávněné instalace běžných antén a satelitních antén je nyní zakázáno. Pokud anténa byla nainstalována před přijetím nařízení, musí být na ni získané povolení od obce. Pokud obec odmítne vydat souhlas, musí být anténa odstraněna ze střechy objektu nebo fasád domu a objekt musí být uveden do původního stavu na vlastní náklady občana."

Připojen je samostatný článek správního řádu: "Porušení architektonického projektu budovy nebo stavby". Podle článku hrozí jednotlivcům pokuta ve výši 45 tisíc až 1,5 milionu rublů (102 až 3400 Kč) v případě neoprávněné instalace satelitu nebo jiné antény na fasády, balkóny, lodžie či střechy.

Místní odhady naznačují, že v Bělorusko je nainstalováno zhruba 500 tisíc parabol a jejich počet neustále roste.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články