Quantcast

Italská Serie A na Sport1 a Sport2

| redakce | tisk | názory

Společnost AMC Networks International - Central and Northern Europe [AMCNI CNE] s hrdostí oznamuje, že získala víceletá vysílací práva na italskou nejvyšší fotbalovou soutěž Serii A, italský pohár Coppa Italia a atraktivní Supercoppa Italiana počínaje sezónou 2024/2025.

Diváci stanic Sport1 a Sport2 se tak mohou během následujících let těšit na pořádnou dávku špičkového fotbalu v jedné z nejlepších světových soutěží.

Italská liga se dlouhodobě drží na předních pozicích žebříčku UEFA a týmy jako jsou AC Milán, Inter Milán, Juventus, AS Řím, Neapol, Lazio či Fiorentina pravidelně bojují ve vrcholných fázích evropských pohárů. Milánské velkokluby získaly dohromady deset triumfů ve slavné Lize mistrů, AS Řím je vítězem Konferenční ligy z roku 2022, a Juventus je s 36 tituly rekordmanem Serie A.

Společnost AMCNI CNE zakoupila víceletá exkluzivní práva pro Českou republiku a Slovensko a diváci se díky tomu mohou těšit na vice než 400 zápasů vrcholného italského fotbalu během každé sezóny. Od prvního kola Serie A až do rozhodujících fází jarního boje o titul, přes všechny důležité momenty slavného italského poháru Coppa Italia, až po souboj nejlepších v italském superpoháru.

Stanice Sport1 a Sport2 tak výrazně rozšiřují své fotbalové portfolio a k Evropské a Evropské konferenčí lize, Lize národů UEFA či evropské kvalifikaci přidavají další velmi vyznamnou fotbalovou položku.

Obě sportovní stanice se tak bezpochyby stávají domovem italského fotbalu v České republice a na Slovensku, kde se díky řadě českých a slovenských hráčů působících ve špičkových italských klubech stává balíček práv pro místní fanoušky ještě atraktivnější. V Itálii působí v současnosti z českých hráčů například Antonín Barák ve Fiorentině, Jakub Jankto v Cagliari či Daniel Samek v Lecce. Ještě vice zástupců má nyní v Itálii slovenský fotbal. Stanislav Lobotka patří mezi hvězdy Neapole, reprezentanti Duda a Suslov oblékají dres Hellasu Verona, Norbert Gyombér je oporou Salernitany a mladý obránce Adam Obert se prosazuje v defensivě Cagliari.

Fotbal patří k Itálii stejně jako pizza či rudá auta s koněm ve znaku a Serie A je jednou z nejlepších soutěží na světě. Je velmi kompaktní, nabízí kvalitu, vášeň, skvělé hráče a v neposlední řadě úžasnou atmosféru. Věříme, že si diváci přijdou na své,“ říká Irena Novotná, Country Manager and Head of Marketing AMCNI.

zdroj: AMC

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články