Quantcast

Eutelsat se dohodl s RSCC na poskytování služeb z 56E

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat dnes oznámil rozšíření dohody s ruským protějškem RSCC (Russian Satellite Communications Company) o kapacitu na budoucích satelitech RSCC, které mají sloužit pro digitální vysílání a širokopásmové služby v Rusku.

V listopadu 2012 si Eutelsat pronajal kapacitu na satelitech RSCC na pozicích 140°E (od roku 2013) a 36°E (od roku 2015). Eutelsat nyní uzavřel kontrakt na 15-letý pronájem 19 transpondérů na satelitu Eutelsat AT1, který bude vynesen koncem roku 2013 a bude sloužit na pozici 56°E. Tyto tři orbitální pozice budou pokrývat celé území Ruské federace od Baltu až k Pacifiku, což umožní RSCC a Eutelsatu rozšířit digitální infrastrukturu pro pronájem vysílací kapacity zákazníkům jako jsou NTV+ a Trikolor TV.

Eutelsat také dokončil dohodu s RSCC na kapacitu na družici Eutelsat 36C/Express-AMU1, který bude umístěn na pozici 36°E. Kosmický aparát bude vybaven až 70 transpondéry v Ku pásmu a kapacitou v Ka pásmu. Tento satelit pokryje evropskou část Ruska a zajistí kontinuitu služeb a růst Eutelsatu v oblasti subsaharské Afriky. Eutelsat s RSCC podepsal 15-letý pronájem 16 transpondérů na Eutelsat 36C/Express-AMU1. Tato dohoda spolu s 18 transpondéry v Ka pásmu na satelitu Eutelsat 36C, kapacitou na Express AT1 na 56°E a Express AT2 na 140°E umožní nově založené společnosti Eutelsat International Ltd., dceřiné společnosti Eutelsatu, poskytovat vysílací a širokopásmové služby v Rusku. Nikolaj Orlov, regionální viceprezident pro Rusko a Ukrajinu Eutelsatu byl ve společnosti Eutelsat International jmenován generálním ředitelem.

Jde o velmi dynamický trh. Trikolor TV dnes potvrdil, že podepsal pronájem na celkem 16 transpondérů s Eutelsat International na satelitech Express AT1 (56°E) a Express AT2 (140°E) pro pokrytí území Sibiře a Dálného Východu od prvního kvartálu 2014. Dohoda umožní platformě Trikolor TV rozšířit svoji nabídku na pozici 56°E a spustit nové služby na pozici 140°E. Trikolor TV je již dnes zákazníkem Eutelsatu na pozici 36°E, odkud dodává služby pro více než 11 milionů domácností v evropské části Ruské federace.





Reklama




Vybrané články