Quantcast

Ukrajinské programy od srpna zakódovány?

| redakce | tisk

Zástupci největších vysílacích skupin na Ukrajině zahájili vyjednávání o závazném kodexu satelitního vysílání. O této novince informovaly noviny Kapital, které citovaly místní zdroje.

Informaci následně potvrdil Valentin Koval, vedoucí digitálního oddělení a ředitel hudební stanice M1.

Přes satelity Amos, Astra a Hot Bird se vysílá přes 60 programů pro Ukrajinský trh. Stanice sleduje zhruba 4 miliony domácností se satelitním příjmem.

Pokud televizní skupiny se dohodnou, budou ukrajinské programy na satelitech zakódovány již příští měsíc. Provozovatelé ruských společností NTV Ukraina a Poverkhnost, kteří prodávají prémiové satelitní balíčky, si již mnou ruce. V případě, že na satelitech se nebudou vysílat volně ukrajinské programy, je větší pravděpodobnost, že ukrajinské domácnosti si objednají kvalitní ruský obsah.

Kdo bude poskytovat ukrajinské bezplatné programy zatím není úplně jasné. Stanice mohou poskytovat platformy Lybid TV, Viasat Ukraine a SES (Astra).

Několik ukrajinských televizních kanálů již prodává svůj obsah přes satelit. Od roku 2010 je možný příjem placeného kanálu Fotbal, který je součástí skupiny kanálů nejbohatšího Ukrajince Rinata Achmetova. Placený obsah nyní nabízí i Pervyj Avtomobilnyj TV.

zdroj: proit.com.ua





Reklama




Vybrané články