Quantcast

T-DAB vysílač Trutnov - Černá hora přeladěn na kanál 5D

| redakce | tisk

O uplynulém víkendu došlo k přeladění T-DAB multiplexu společnosti Teleko na vysílači Trutnov - Černá hora. Vysílání bylo přesunuto z tzv. L bandu do III. pásma. Změna zlepšila příjem vysílání uvnitř budov.

"V sobotu 13.7. došlo k přeladění vysílače Trutnov - Černá hora z tzv. L-bandu do III. pásma - tzn. z kanálu LH na kanál 5D. Vysílač pokrývá výraznou část východních Čech s přesahem do středních i Prahy. Tato změna přinesla zlepšení pokrytí nejenom v údolích ale i uvnitř budov! Zároveň se výrazně rozšiřuje sortiment vhodných rozhlasových přijímačů, neboť ne všechny podporují L-band," vysvětluje Tomáš Řapek, ředitel společnosti TELEKO.

"Tutíž starost o podporované DAB pásmo posluchačům ve východních Čechách odpadá. Všechny (i v zahraničí zakoupené přístroje) totiž band III automaticky podporují. V bandu III se již také vysílá ve středních Čechách v okolí našeho "firemního" města Příbrami," dodává.

"Posluchačům, kterým ztichlo DAB rádio se tedy doporučuje, aby si znovu naladili svá rádia. Funkce se většinou nazývá autotune nebo jako nejvhodnější je tzv. factory reset a pak znovunaladění," radí digitálním posluchačům Tomáš Řapek.





Reklama




Vybrané články