Quantcast

Al Jazeera Sport získala Premier League pro MENA region

| redakce | tisk

Katarský vysílatel Al Jazeera Sport získal vysílací práva pro anglickou fotbalovou Premier League pro 23 zemí na Středním Východě a v severní Africe. Práva platí až do léta 2016. Vysílatel tak může posílit svoji pozici nejsledovanější regionální placené televizní sítě.

Satelitní vysílatel získal práva od distribuční společnosti MP & Silva a údajně za ně zaplatil kolem 300 milionů USD na tři roky. Podobnou cenu zaplatil i dřívější držitel vysílacích práv na Premier League - ADM (Abu Dhabi Media).

"Velmi rádi přivítáme Al Jazeera Sport jako nového partnera na Středním Východě a v severní Africe," uvedl generální ředitel Premier League Richard Scudamore. "Těšíme se na spolupráci s nimi a jsme přesvědčeni, že budou vysílat Barclays Premier League komplexním a inovativním způsobem k našim fanouškům v regionu," dodal.

Bývalý šéf Sky Sports Richard Keys a Andy Gray představí programy v anglickém jazyce, zatímco Ayman Jada a Mohammed Saadon Al Kuwari připraví arabské pokrytí počínaje 17.8.2013.

S Premier League budou údajně spuštěny tři nové HD kanály. Vedle Premier League si Al Jazeera Sport údajně zajistila práva do budoucna od MP & Silva a Pitch International pro italskou Serie A, Major League Soccer (MLS), FA Cup a další.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články