Quantcast

Počasí, které změnilo svět - doku seriál na Viasat History

| redakce | tisk

Většinou rádi věříme, že jsme pány svého vlastního osudu - že naše životy jsou výsledkem vědomé volby, rozhodnutí a plánů, ale pravda je, že příroda má na životy lidí zcela nekontrolovatelný a naprosto nepředvídatelný vliv. Historie nám ukazuje, že počasí může mít vliv nejen na tržby a prodej opalovacích krémů, ale i na hlavní mezníky naší historie, které pomohly utvářet svět tak, jak ho známe dnes.

Od pádu vzducholodě Hindenburg až po výbuch raketoplánu Challenger, tento seriál vám ukáže, že napříč dějinami rozdíl mezi úspěchem a nezdarem nebo životem a smrtí závisel velmi často na oblíbeném tématu naší konverzace - na počasí.

Počasí, které změnilo svět - doku seriál na Viasat History
▲ Počasí, které změnilo svět - doku seriál na Viasat History

Jak je možné, že Titanik narazil do ledovce během až nezvykle klidné noci? Jak mohlo špatné počasí zachránit hlavní město USA? Můžeme mizející slunce obvinit z pádu Římské říše? Jak by mlha mohla nastartovat vládní reformy? A v neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na války, do kterých počasí uvrhlo celé populace - a to dokonce natolik, že byly vymazány z map. V každém díle tohoto fascinujícího seriálu uvidíte mimořádné záběry počasí a dramatické rekonstrukce událostí a uslyšíte i překvapivé poznatky odborníků, které odhalí, jak naše historie byla utvářena počasím a jak počasím ovlivněné události mají vliv na náš dnešní život.

Počasí, které změnilo svět - pondělí, od 16. září do 14. října 2013 ve 20:00 hodin na Viasat History.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články