Quantcast

Bibel TV HD zahájí vysílání 1. prosince

| redakce | tisk

Dne 1.12.2013 začne vysílat Bibel TV souběžně v SD i ve vysokém rozlišení (HDTV). Začátkem roku 2014 bude k dispozici moderní aplikace Mediathek a služby na bázi HbbTV. Informovala o tom televize.

Satelitní distribuci v HD rozlišení do celé Evropy pro Bibel TV zajistí vídeňská firma ORS (Österreichische Rundfunksender), dceřiná společnost veřejnoprávní ORF.

"S Bibel TV nabízíme televizním divákům v německy mluvících zemích od této chvíle vysoce hodnotné programy ve vysokém rozlišení. HDTV je zdaleka nejdůležitějším trendem v oblasti televizního vysílání. Kolem 50 procent satelitních domácností v německy hovořících zemích přijímá televizní programy v nejlepší kvalitě obrazu a zvuku. HD vysílání ovlivňuje také chování televizních diváků. V budoucnu bude kvalita obrazu i nadále hrát významnou roli, protože nové televizory nabízejí stále inteligentnější obrazovou technologii - stále brilantní a pravdivější obraz. Kromě vynikající kvality obrazu je také programová nabízka pro televizní spotřebitele významným přínosem," říká Michael Wagenhofer, ředitel ORS.

Bibel TV HD zahájí vysílání 1. prosince
▲ Bibel TV HD zahájí vysílání 1. prosince

Pro vývoj nové knihovny Mediathek podepsal provozovatel Bibel TV dohodu se společností Nacamar GmbH. Televize chce využít potenciál kombinace TV a internetu prostřednictvím Smart TV a HbbTV.

Bibel TV vysílá do celé Evropy přes satelitní systém Astra na pozici 19,2°E. V Německu, Rakousku a Švýcarsku je stanice šířena také přes digitální kabelové a IPTV sítě. V Německu navíc regionálně i v DVB-T. Dále je program dostupný jako live stream na internetu.

Firma provozující Bibel TV má 16 akcionářů, katolické a protestantské církve v Německu mají ve firmě 25,5 procentní podíl.

Bibel TV vysílá pestrý program složený z filmů, panelové diskuse, rozhovorů, dokumentárních pořadů, relací pro děti a hudby.

technické parametry - Bibel TV HD:

Astra 1KR (19,2°E), freq. 11,244 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články