Quantcast

2. kolo playoff KHL Lev Praha - Donbas Doněck na SportTV

| redakce | tisk

Již dnes večer se rozeřve pražský Lev při úvodním utkání druhého kola playoff Kontinentální hokejové ligy. Poté, co pražané v první kole Gagarinova poháru rozdrtili Medveščak Záhřeb 4:0, se mužstvo v čele s kapitánem Jiřím Novotným postaví ambicióznímu Donbasu Doněck.

Přímé přenosy všech utkání Lva Praha ve vyřazovací části KHL odvysílají stanice Sport1 a nebo Sport2 HD provozované společností Chello Central Europe. Z Prahy a Bratislavy, která se pravděpodobně stane dočasným sportovním útočištěm ukrajinského celku, budou komentovat Ondřej Voršilka, Tomáš Zetek a Pavol Gašpar.

Přímočarý, jednoduchý hokej plný tvrdých zákroků a neustávající proud střel na branku, takový je divácky vděčný společný herní styl obou soupeřů v aktuální sérii playoff KHL. Lev Praha prošel úvodním kolem bez zaváhání. Druhý soupeř v řadě bude náročnější. „Donbas prožívá skvělou sezónu, během základní části se stabilně držel v popředí tabulky západní konference,“ poukazuje na formu východoevropského protivníka Ondřej Voršilka, hokejový komentátor televizí Sport1 a Sport2 HD.

Kádr Donbasu Doněck se skládá z mnoha kvalitních hráčů. „Kabině šéfuje dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Ruslan Fedotěnko, v brance čaruje slovenský reprezentant Ján Laco,“ vyjmenovává Ondřej Voršilka největší opory ukrajinského celku. V jeho řadách se objeví i tři čeští hráči - Václav Nedorost, Lukáš Kašpar a Jan Kolář.

S ohledem na neklidnou situaci na Ukrajině se hostující utkání Donbasu pravděpodobně neuskuteční v jeho domovině, ale v bratislavské Slovnaft aréně. „To může být výhoda pro český celek, protože nemusí cestovat letadlem a zároveň se může těšit na masivní podporu od českých fanoušků v ochozech,“ očekává hokejový komentátor.

Kontinentální hokejová liga je spolu s La Ligou a kvalifikačními utkáními UEFA na ME2016 nejdůležitější součástí vysílání placených televizí Sport1 a Sport2 HD v Česku a na Slovensku. Obě stanice ročně přinášejí přes dvě stovky přímých přenosů z KHL včetně zápasů Lva Praha a Slovanu Bratislava.

Lev Praha - 2. kolo playoff KHL 2013/14
Datum Utkání Čas PP Kanál
20. 3. Lev Praha - Donbas Doněck (hra 1) 18.45 Sport1 + Sport2 HD
21. 3. Lev Praha - Donbas Doněck (hra 2) 18.45 Sport1
23. 3. Donbas Doněck - Lev Praha (hra 3) 16.45 Sport1
24. 3. Donbas Doněck - Lev Praha (hra 4) 18.45 Sport1

zdroj: Chello





Reklama




Vybrané články