Quantcast

Rádio Dálnice pomáhá řidičům na D1 v Jihlavě

| redakce | tiskobrázek k článku: Rádio Dálnice pomáhá řidičům na D1 v Jihlavě

Rádio Dálnice, které již před časem získalo licenci k provozování dálniční rozhlasové sítě s dopravní tématikou, v současné době pomáhá řidičům v kritickém místě u Jihlavy mezi 113 a 110 kilometrem, kde je nyní díky rekonstrukci provoz zúžen ve směru na Prahu do jednoho pruhu.

Často se zde tvoří kolony, které prověřují pozornost i nervy řidičů. Významnou pomocí je vysílání Rádia Dálnice, které si řidiči mohou u Jihlavy naladit na frekvenci 99,4 FM a každou čtvrt hodinu se aktuálně dozví jaká je situace v místě zúžení, délku kolony a čas, který pravděpodobně v koloně stráví, než se dostanou na volnou část dálnice.

V současné době Rádio Dálnice vysílá jen na několika frekvencích. Kompletní kmitočtová síť, která by měla pokrýt dálniční úseky a důležité rychlostí komunikace bude zprovozněna až v následné době. Jejímu rozjezdu v minulosti zabránily podáním žalob některé konkurenční rozhlasové stanice a až v současné době se daří úspěšně soudní řízení dokončovat. Hodně v tom pomohla i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která udělením licence vyjádřila projektu Rádia Dálnice podporu coby významnému komunikačnímu kanálu rychlých a aktuálních dopravních informací, tolik žádaných řidiči nejen z České republiky.

Nyní tedy potřebnou dopravně informační službu pomoci řidičům zajišťuje Rádio Dálnice zejména z jihlavského kmitočtu 99,4 FM, kde je situace díky rekonstrukci dálnice D1 nejproblematičtější.

zdroj: R. Dálnice





Reklama




Vybrané články