Quantcast

Občanská válka 360 na Viasat History

| redakce | tisk

Vydejte se společně s Viasat History na cestu zpět časem a ponořte se do 150 let staré bitvy, která téměř rozdělila Američany na dva národy. Tento třídílný dokument se pokusí odhalit obojí - jak slavné, tak i ty méně slavné a známé aspekty občanské války Severu proti Jihu, a to nejen z pohledu států Unie a Konfederace, ale i milionů lidí, kteří bojovali za svobodu.

Moderátory budou herečka Ashley Juddová (díl - Unie), country zpěvák Trace Adkins (díl - Konfederace) a herec Dennis Haysbert (poslední díl - Boj za svobodu), přičemž každý z nich vás provede hodinovým pořadem, ve kterém budete mít možnost nahlédnout do doby, kdy miliony Američanů bojovali se svými krajany ve válce Severu proti Jihu. Nejen díky zkoumání důležitých artefaktů se moderátorům podaří poodhalit historii vlastních rodů a objeví i nové dimenze americké historie.

Občanská válka 360 na Viasat History
▲ Občanská válka 360 na Viasat History

Mezi artefakty, které se dostanou v tomto třídílném seriálu pod drobnohled, patří například deník otroka, fotografie ženy a dítěte nalezená u unijního vojáka, který padl v bitvě u Gettysburgu, cylindr Abrahama Lincolna, jenž měl na sobě ve Fordově divadle, nebo třeba vlajka příměří - což byla ve skutečnosti jen obyčejná utěrka, kterou zakoupil konfederační kapitán, a jež byla použita během závěrečných bojů na řece Appomattox. Tento fascinující seriál nabízí naprosto nové pohledy na dosud neznámé příběhy, které ožily jen díky neobvyklému způsobu dramatizace.

Nenechte si ujít možnost podrobně prozkoumat jedno z nejkontroverznějších období americké historie, a to hned z několika různých perspektiv. Jen na Viasat History. Občanská válka 360 - úterky, 6. - 20. května 2014, ve 20:00 hodin.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články