Quantcast

Film+ zařazuje nový filmový blok - válečné filmy

| redakce | tisk

Film+ se svým novým dramaturgickým blokem plánovaným do vysílání na letošní květen, vsadil na téma válečné, které se k pátému měsíci v roce historicky pojí.

Film+ každý čtvrteční večer, počínaje datem 1. 5., přinese filmy uznávaných tvůrců, plné zvučných hereckých jmen, zprostředkuje hrdinství, vzdor, křivdy, lásky a utrpení na válečných polích i v zákulisí 2. světové války a jiných mezinárodních konfliktů.

Níže je malá ochutnávku z květnového programu na Film+.

1. května, Film+ přeci jen povolí a dotkne se tématu lásky a to ve skvělém válečném, romantickém a akčním snímku Jana Svěráka, Tmavomodrý svět, oceněného čtyřmi Českými lvy. Vzdušný prostor Film+ opustí hned v zápětí a to kontroverzní válečnou komedií, Můj Vůdce: Skutečně skutečná skutečnost o Adolfu Hitlerovi. Tento film vyvolal mimořádnou vlnu mediálního zájmu. Ozvaly se židovské i pravicové organizace, církve, oběti holocaustu... a ti všichni měli pocit, že film jejich životy jaksi poškozuje. Ne tak režisér a autor scénáře Dani Levy. Tento Švýcar židovského původu, který Adolfa Hitlera ukazuje jako bezbranného imbecila, s jehož mentálním rozpoložením může pohnout jen distingovaný židovský profesor.

Na den Osvobození, 8. 5. jsou do vysílání připraveny hned dva filmy dle skutečných událostí. Odpor s Danielem Craigem v hlavní roli a jednou nominací na Oscara a film Zátah s Jeanem Reno. Film, Odpor, je jedním z nejzajímavějších příběhů 2. světové války. Poprvé se na světlo světa dostal v Bělorusku v roce 1944, když byli místní lidé svědky ohromujícího, téměř surrealistického obrazu: více než 1200 lidí vyšlo z hlubokých a neobydlených běloruských lesů. Zátah s Jeanem Reno, mapuje největší razii v dějinách lidstva, která proběhla pod taktovkou francouzské policie v pařížské cyklistické aréně, kde se tísnilo o hladu a žízni na třináct tisíc Židů.

Historické drama, Síla odvahy, Sophie Marceau, Julie Depardieu a dalších protagonistů, je zařazeno do programu na den 22. 5. Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Více o plánovaných filmech v rámci nového dramaturgického bloku a dalších chystaných pořadech naleznete na www.filmplus.cz

zdroj: Film+





Reklama




Vybrané články