Quantcast

Trikolor TV má 2 transpondéry po Lybid TV

| redakce | tiskobrázek k článku: Trikolor TV má 2 transpondéry po Lybid TV

Ruská satelitní platforma Trikolor TV převzala satelitní kapacitu po bývalé ukrajinské platformě Lybid TV na satelitu Eutelsat 36B (36°E). Lybid TV ukončila svoji činnost v dubnu z důvodu nízkého zájmu o její služby a velmi složité politické a hospodářské situace na Ukrajině.

"Kapacitu používá Trikolor TV," uvedl zástupce Eutelsatu v Rusku, Nikolaj Orlov. Podmínky získání kapacity ale neuvedl. Sdělil jen, že se jedná o dva transpondéry na satelitu Eutelsat 36B (36°E). Jeden z těchto transpondérů již několik týdnů provozuje Trikolor TV. Jde o TP č. 2, freq. 11,747 GHz, pol. R, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK. V současné době jsou na této kapacitě šířeny dva kanály Trikolor TV.

Platforma Lybid TV přemýšlí o obnovení svého provozu po stabilizaci politické a ekonomické situace na Ukrajině. I když se situace na Ukrajině vrátí do normálu, další aktivity Lybid TV jako DTH služby z orbitální pozice 36°E nedává moc smysl s ohledem na přítomnost několika desítek ukrajinských FTA programů, včetně všech nejsledovanějších stanic, na satelitech Astra 4A (4,8°E) a Amos 2/3 4°W).

Satelitní službu Lybid TV řídil bývalý šéf Trikolor TV, Vjačeslav Mordačev. Po dlouhou dobu byl s projektem platformy spojený. Mordačev vždy popíral, že by Lybid TV byl jeho vlastním projektem.

zdroj: satkurier.pl, comnews.ru





Reklama




Vybrané články