Quantcast

Nový ukrajinský prezident neprodá informační kanál

| redakce | tisk

Petro Poroshenko, který vyhrál prezidentské volby na Ukrajině, nemá v úmyslu prodat svůj zpravodajský a informační kanál Channel 5 (Kanal 5). V pondělí 26.5. během tiskové konference oznámil prodej svého hlavního předmětu podnikání - společnosti Roshen. Informační kanál si ale ponechá.

"Za prvé Kanal 5 nikdy nebyl prodaný a nikdy nebude prodaný. A za druhé si myslím, že roli, jakou odehrál svobodný tisk během oranžové revoluce a během naší revoluce na Maidanu po 14 letech, je nesmírně důležité," řekl novinářům Petro Poroshenko.

Roshen je největší ukrajinská společnost produkující pečivo a cukroví. Název je odvozen od jejího zakladatele - tj. Petra Poroshenko.

Channel 5 je první ukrajinský zpravodajský kanál. Každou hodinu vysílá nejnovější informace z domova a ze zahraničí. Stanice vysílá od 1.9.2003 a zpočátku se zaměřoval na zábavu, hudbu a filmy. Stanice byla přeformátována v únoru 2005. Rozhodnutí padlo po skončení slavné "oranžové revoluce". Tyto mimořádné události pro ukrajinskou demokracii umožnily stanici dosáhnout třetí místo v televizní sledovanosti, po stanicích Inter a 1+1.

Diváci mohou Channel 5 sledovat FTA ze satelitu Astra 4A (4,8°E), freq. 12,284 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK.

zdroj: pravda.com.ua, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články