Quantcast

SES si objednala satelit SES 12 pro 95E

| redakce | tiskobrázek k článku: SES si objednala satelit SES 12 pro 95E

Společnosti SES (Astra) a Airbus Defence and Space dnes oznámily, že SES si vybrala Airbus Defence and Space pro zhotovení nového hybridního komunikačního satelitu SES 2, který má sloužit pro rychle rostoucí DTH, datové, mobilní a vládní trhy v Asii.

Nový satelit rozšíří možnosti SES k poskytování DTH, VSAT, mobility a HTS (High Throughput Satellite) datové konektivity v asijsko-pacifickém regionu, včetně rychle rostoucích trhů jako je Indie a Indonésie.

Družice bude umístěna na pozici 95°E a poskytne další a náhradní kapacitu pro celý asijsko-pacifický region. SES 12 nahradí družici NSS 6, která bude umístěna na pozici spolu se SES 8. Dnes SES slouží pro 20 milionů domácností s DTH v Indii a Indočíně.

SES 12 zhotoví a dodá Airbus Defence and Space na bázi vysoce spolehlivé platformě Eurostar E3000. Družice s očekávanou životností 15 let bude vybavena 68 vysoce výkonnými transpondéry v Ku pásmu a 8 v Ka pásmu. Satelit bude vybaven elektrickým plazmovým pohonným systémem.

Užitečné zatížení hybridního satelitu SES 12 se skládá ze dvou odlišných ale vzájemně se doplňujících rolí - první je tradiční široký svazek pokrytí a druhý vysoce výkonný svazek v Ku pásmu s multi spot svazkem (HTS).

Tradiční široký svazek se skládá z 54 (36 MHz ekvivalent) transpondérů, které poskytnou náhradu a další kapacitu pro stávající DTH klienty SES, vládní a VSAT zákazníky a umožní jim hladký přechod ze NSS 6 na SES 12. Vedle toho konstrukce satelitu poskytne postupný růst kapacity pro nové DTH platformy a další služby v asijsko-pacifickém regionu.

Druhá mise satelitu se skládá ze 70 transpondérů v Ku pásmu se spot beamy a 11 Ka transpondéry se spot beamy, které poskytnou více než 14 GHz dat pro VSAT, podnikové, mobilní a vládní aplikace. Tato mise zahrnuje také digitální transparentní procesor DTP (Digital Transparent Processor), který poskytne funkci antirušení a také zvýšení flexibility užitečného zatížení šité na míru požadavkům zákazníků SES.

SES 12 je 11. satelit, který SES si objednala u Airbus Defence and Space. Finanční detaily nebyly zveřejněny. Nosná rakety pro SES 12 bude oznámena později.





Reklama




Vybrané články