Quantcast

Potvrzena anomálie na satelitu ABS 2

| redakce | tisk

Téměř zbrusu nový telekomunikační satelit ABS 2 zaznamenal anomálii v ruském svazku v Ku pásmu a omezil počet transpondérů. První zpráva o havárii na ABS 2 byla ohlášena 29. července 2014.

Mluvčí satelitního operátora ABS uvedl: "To vedlo k přerušení služeb. Pracujeme na obnovení provozu s výrobcem satelitu Space Systems Loral. Žádné další svazky nebyly ovlivněny a satelit jinak pracuje normálně."

Některé z ruských transpondérů ale nefungují nebo pracují ale se sníženým výkonem, což může způsobovat problémy i v hlavní zóně pokrytí na parabolách o průměru 90 cm. Kapacitu v ruském svazku ABS 2 využívá zejména operátor ruské placené televize Raduga TV, který přesouvá programy a služby na jiné frekvence a upravuje i parametry multiplexů (snižuje symbol rate a FEC).

ABS 2 je vůbec prvním satelitem, který byl navržen a postaven speciálně pro satelitního operátora ABS (Asia Satellite Boradcasting) firmou Space Systems/Loral. Družice je umístěna na pozici 75°E. Ruský svazek v Ku pásmu může potenciálně šířit až 51 transpondérů.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články