Quantcast

Arianespace s dalšími kontrakty na vynesení satelitů

| redakce | tisk

Společnost Arianespace oznámila uzavření 4 nových kontraktů pro vynesení telekomunikačních satelitů s nosnou raketou Ariane 5 ECA. Poslední objednávky navýšily počet komerčních a vládních startů k dnešními dni na 11, včetně 6 satelitů vynesených Ariane 5 ECA a tří určených pro Ariane.

Arianespace podepsala 4 smlouvy na vynesení satelitů během World Satellite Business Week 2014 s:

• Intelsat (družice Intelsat 36)
• Sky Perfect JSAT (JCSAT-15)
• Korea Telekom (KoreaSat-7)
• Avanti Communications (Hylas-4)

Ve všech případech půjde o malé geostacionární satelity (s hmotností od 3.300 až 3.500 kg při startu).

Intelsat 16 bude vynesen nosnou raketou Ariane 5 ECA ve třetím kvartále 2016 z kosmodromu Kourou z Francouzské Guyany. Družice na bázi platformy 1300 společnosti Space Systems/Loral (SSL) bude určena pro poskytování mediálních a dalších služeb v Africe a jižní Asii.

JCSAT-15 bude rovněž vynesen v roce 2016. Družici dodá také společnost Space Systems/Loral na bázi platformy 1300. Satelit bude sloužit pro vysílací služby SKY PerfecTV! z pozice 110°E. Družice pokryje Japonsko, Oceánie a Indický oceán.

KoreaSat-7 vynese raketa Ariane také v roce 2016. Jde o satelit pro společnost KTsat, který zhotoví a dodá Thales Alenia Space. Družice s kapacitou v Ku a Ka pásmu pokryje Koreu, Filipíny, Indonésii a Indii z pozice 113 st. vých. Kosmický aparát bude poskytovat vysílací a telekomunikační služby.

Hylas 4 je naplánován na první polovinu roku 2017 z kosmodromu Kourou z Francouzské Guyany. Jde o třetí satelit Avanti Communications vynesený Arianespace. Družici dodá společnost Orbital Sciences Corporation na bázi platformy Star-2. Družice je určena pro poskytování přímého TV vysílání a datových služeb v Africe, Latinské Americe a Evropě. Očekávaná životnost je 15 let.





Reklama




Vybrané články