Quantcast

TVP: První testy vysílání 4K v HbbTV

| redakce | tisk

Polský veřejnoprávní vysílatel TVP (Telewizja Polska) hodlá otestovat vysílání v technologii 4K v rámci hybridní televize (HbbTV). "Půjde o takový první test v Evropě," uvedl v rozhovoru pro wirtualnemedia.pl Wiesław Łodzikowski, technický ředitel TVP.

Technologie 4K umožňuje sledovat obraz s rozlišením 3840x2160 pixelů, což je 4x vyšší rozlišení, než jaké poskytuje technologie HD.

Testovací 4K signál se zvukem v Dolby Digital bude šířit přes internet v rámci technologie HbbTV. Služba bude představena na 41. Mezinárodní konferenci a výstavě polské komory elektronických komunikací (PIKE) 2014, která se bude konat ve dnech 6. až 9. října 2014 v Lodži.

Nepůjde o první test technologie 4K implementované TVP. Předchozí se konala během letošního mistrovství světa ve fotbale v Brazílii. Zkušební signál se 4K obsahem byl redistribuován ze satelitu Eutelsat na 10°E.

Łodzikowski pro wirtualnemedia.pl uvedl, že TVP nemá plány na vysílání 4K v rámci pozemní digitální televize z důvodu nedostatku volné kapacity. Dodal, že technologie může být v budoucnu využita pro vysílání na internetu.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články