Quantcast

AMC Channel nahradil původní MGM Channel

| redakce | tiskobrázek k článku: AMC Channel nahradil původní MGM Channel

Na českém a slovenském trhu se dnes divákům kabelových, satelitních a IPTV platforem představila nová stanice AMC Channel. Nový program nahradil původní filmovou stanici MGM, která ukončila své vysílání.

Rebrand MGM na AMC proběhl v Evropě, Latinské Americe, Asii, Africe a na Blízkém východě.

Pod názvem American Movie Classics začala televizní stanice AMC vysílat už v říjnu 1984. Primárně se zaměřovala na klasické americké snímky z 50. let. Filmy byly vysílány bez úprav, černobílé, a jen v odpoledních a večerních hodinách. V letech 1996-1998 AMC přistoupilo k vysílání prvního seriálu z vlastní produkce Remember WENN. Až na výjimky však na AMC převažovala tvorba převzatá. Zásadní změna nastala koncem září 2002, kdy AMC prodělalo rebranding z American Movie Classics na AMC a odklonilo se od zaměření na klasickou filmovou tvorbu.

AMC Channel nahradil původní MGM Channel
▲ AMC Channel nahradil původní MGM Channel

Spolu s rebrandingem stanice přinesla celou řadu vlastních pořadů, například reality show FilmFakers (2004), a seriálové hity Mad men (2007), Perníkový táta (2008), The Prisoner (2009), nejúspěšnější seriál Živí mrtví (2010) nebo The Killing (2011), Hell on Wheels (2011). Posledními novinkami z továrny AMC jsou seriálové novinky The Divide -Zlom nebo Halt and Catch Fire - PC Rebelové (obojí 2014), které budou od 5. listopadu vysílány právě na stanici AMC.

AMC kromě vlastní produkce nabídne také populární a ceněné filmy z celosvětově uznávaných filmových knihoven, včetně MGM, Paramount a Sony.

AMC Channel vysílá od počátku v širokoúhlém obrazovém formátu 16:9. Program je mimo jiné součástí DTH platforem Skylink a freeSAT.





Reklama




Vybrané články