Quantcast

TV ZAK se přesouvá do multiplexu 4 a chystá nové pořady

| redakce | tiskobrázek k článku: TV ZAK se přesouvá do multiplexu 4 a chystá nové pořady

Po několika letech se TV ZAK rozhodla přejít na novou sí vysílačů v síti multiplexu 4. Díky tomu se jí podaří ideálně pokrýt i několik oblastí, ve kterých její signál nebyl zcela ideální. Zároveň chce na Vánoce spustit vysílání ve zcela nové grafice a také připravuje několik nových pořadů.

Díky síti menších, ale početnějších vysílačů, bude TV ZAK od 1. ledna 2015 schopná i nadále plnohodnotně pokrývat celé západní Čechy, navíc k tomu bude mít lepší pokrytí na Domažlicku, Sokolovsku a Chebsku. Právě v těchto oblastech totiž měli někteří diváci problémy s příjmem signálu. Vedení TV ZAK tedy vyslyšelo přání diváků a pokrytí TV ZAK v západních Čech by teď mělo být optimální.

"V současné době vysíláme na obou multiplexech zároveň. Naši diváci nás teď mohou naladit na dvou kanálech. V multiplexu 4 zatím vysíláme v testovacím režimu a ve zhoršené kvalitě - na tu diváky upozorňujeme lištou ve vysílání. „Od příštího týdne budeme na MUX4 vysílat plnohodnotně a naopak v MUX3 budeme diváky lištou upozorňovat na to, že si musí přeladit," říká ředitel televize Viktor Nový.

TV ZAK bude nově v síti vysílačů společně se stanicemi FANDA, SMÍCHOV, NOVA Cinema a dalšími.

Multiplex 4 vysílá na těchto vysílačích:
• Plzeň - Vodárna (kanál 56)
• Sušice - Svatobor (kanál 56)
• Holoubkov (kanál 30)
• Klatovy - Doubrava (kanál 44)
• Domažlice - Čerchov (kanál 25)
• Jáchymov - Klínovec (kanál 45)
• Mariánské Lázně - Dyleň (kanál 45)

Na konec roku 2014 připravuje TV ZAK pro své diváky i další novinky. Jednou z nich je nový vizuál stanice, což bude takový vánoční dárek pro diváky. Diváci se také mohou těšit na nové pořady z regionu, které se už teď natáčejí. Některé budou k vidění do konce roku a některé až v roce 2015.

"Rok 2014 je pro nás rokem velkých změn. Došlo k výměně vedení televize, plzeňské sídlo v Prokopově ulici je po náročné technické modernizaci i vizuální rekonstrukci. A v Karlových Varech stavíme zcela nové sídlo v moderním komplexu naproti krajskému úřadu. Změn bylo hodně, a doufáme, že nás opět posunou směrem kupředu a už teď se těšíme až vše budeme moci našim divákům ukázat," dodává Viktor Nový.

zdroj: ZAK





Reklama




Vybrané články