Quantcast

Zvedání domů na Viasat Explore

| redakce | tisk

Co je potřeba k tomu, aby se váš dům nadzvednul a proč by to chtěl někdo udělat?! Poznejte světově proslulého chlápka s heverem Jeremyho Pattersona a jeho chatrný tým bývalých trestanců a rodinných příslušníků, jak budou cestovat Amerikou a zvedat domy - a náladu jejich obyvatel - když budou postupně obnovovat důvěru a víru majitelů domů, jejichž majetek zničilo extrémní počasí, zejména hurikány Katrina, Isaac a nejnověji Sandy.

Za méně než deset let byly Spojené státy bombardovány hned dvěma hurikány, které se ukázaly jako nejdražší v historii. Tisíce lidí zůstaly bez střechy nad hlavou a cestovní ruch je v troskách. Pro většinu lidí bylo jedinou možností ponechat své domovy napospas buldozerům. Pro některé šťastlivce bylo ale řešením zkusit je vyzvednout nad hladinu povodně.

Zvedání domů na Viasat Explore
▲ Zvedání domů na Viasat Explore

Ale zvednout dvou set tunovou stavbu 10 nebo 12 stop do vzduchu - a to včetně betonových základů - za pomoci hydraulických zvedáků, není práce pro lidi se slabým srdcem. Zejména v New Orleans, kde půda připomíná bažinu a domy tam hnijí poškozené vodou, existuje snad jediná naděje - zavolat Jeremyho Pattersona.

Poprvé v historii televize se podíváte pod základy a do tunelů pod domy, jak budou vrzat a stoupat vzhůru, nejistě, centimetr po centimetru. Cokoliv a všechno se může pokazit a sázky jsou vysoké! Ale tito chlapíci neodchází od problému.

Zvedání domů není zkrátka nic jiného, než jednoduché! Dokumentární série Zvedání domů vždy v pondělí od 13.4. do 15.6.2015 ve 21:50 hodin na Viasat Explore.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články