Quantcast

Německá platforma HD+ spustí v září Ultra HD demo kanál

| redakce | tisk

Společnost HD PLUS GmbH, provozovatel německé platformy HD+, spustí vlastní demo kanál v Ultra HD rozlišení (UHD). Nový demo kanál odstartuje již v září a umožní majitelům moderních zobrazovacích jednotek poznat televizní vysílání další generace.

Pro sledování Ultra HD kanálu bude divák potřebovat UHD televizor se satelitním přijímačem. Pro zakódovaný blok bude divák potřebovat také přístupový modul HD+ a aktivní dekódovací kartu HD+.

Demo kanál v Ultra HD rozlišení přinese 4x vyšší rozlišení proti HD. Divákům přinese 4K obrázky různých žánrů - sport, kulturu, design, přírodu a mnoho dalšího.

První HD+ přijímače s podporou Ultra HD a také první UHD televizory s integrovaným HD+ budou představeny na veletrhu IFA 2015.

Podle průzkumu GfK Retail Technology bylo v minulém roce v Německu prodáno 220 tisíc televizorů s podporou Ultra HD. V letošním roce má být prodáno dalších 750 tisíc jednotek. Průzkum Astra TV Monitor od společnosti TNS Infratest uvedl, že 44 procent Němců již zná Ultra HD rozlišení.





Reklama




Vybrané články