Quantcast

Španělská CANAL+ se mění na Movistar+

| redakce | tiskobrázek k článku: Španělská CANAL+ se mění na Movistar+

Na španělském trhu dnes došlo k významné změně. Tamní placená satelitní televize CANAL+ (dříve Digital+), která je vysílána ze satelitních systémů Astra (19,2°E) a Hispasat (30°W), byla rebrandována na Movistar+.

Nový brand Movistar+ je součástí změn, kterým satelitní platforma prochází. Připomeňme, že v dubnu letošního roku dostala španělská společnost Telefónica zelenou k převzetí satelitní pay-tv platformy CANAL+.

Nový vlastník se rozhodl poskytovat placenou televizi pod jedním názvem Movistar+ bez ohledu na to, zda zákazník sleduje programovou nabídku platformy ze satelitu, optických sítí či ADSL.

Španělská pay-tv Digital+ vznikla sloučením původních služeb Vía Digital a Canal Satélite Digital v červenci 2003. Na pondzim 2011 došlo k rebrandu na CANAL+.

Movistar+ se vysílá nadále z obou satelitních systémů Astra a Hispasat. Programy ve vysokém rozlišení Movistar+ jsou šířeny jen ze satelitů Astra.

Platforma Movistar+ poskytuje služby pro 7 z 10 abonentů ve Španělsku. Telefónica má přes 2 miliony abonentů, původní CANAL+ 1,6 mil. klientů.





Reklama




Vybrané články