Quantcast

Mistři špióni - doku seriál na Viasat History

| redakce | tisk

Po staletí se svět točil v pavučině utkané z intrik, chtíče a zrady. Byla to nebezpečná doba spiknutí, atentátů a ... špionů. U moci byla nemilosrdná skupina jednotlivců, která vytvořila zpravodajské sítě po celém světě. Přísně střežená tajemství zakódovaných dokumentů, neprostupných šifer a špionů, měla za úkol udržet krále a královny naživu za každou cenu.

Tyto bitvy nebyly plné kulek a bomb. Bojovaly se v temných stínech a šedém podsvětí, v opuštěných budovách a skrytých místnostech, kde to nejcennější nebylo území nebo kus země, ale informace. Odehrávaly se po staletí díky lidem, kteří ze zákulisí ovládali mocné. Právě tito chladní mistři špionáže, bezohlední služebníci připravení udělat cokoliv pro své politiky nebo krále, připravili půdu pro špionáž tak, jak jí známe dnes!

Vítejte na cestě napříč staletími, vedoucí do temných světů Tudorovců a alžbětinské Anglie, do Francie nebezpečné doby kardinála Richelieu a Napoleona a do krvavé vřavy americké občanské války. Budete mít možnost setkat se s mimořádnými postavami - lstivými a mazanými, vševidoucími a všemocnými - připravenými udělat cokoliv, aby získaly, co chtějí. Ponořte se do nitra psychiky mužů a žen, kteří založili špionážní sítě, nebo je ničili.

Mistři špióni - doku seriál na Viasat History
▲ Mistři špióni - doku seriál na Viasat History

Kdo byli tito obyčejní lidé, mající moc nad životem a smrtí tolika jiných? Za jaké revoluční metody byl každý z mistrů špionáže odpovědný? A jaký vliv měli na světové dějiny? Poznejte Zofii Potocku, v Polsku milenku, špiónku v Turecku, Matu Hari nebo Francise Walsinghama. Odhalte pravdu, která je často mnohem více vzrušující než fikce.

Autentické a dramatické rekonstrukce společně s týmem historiků, bývalých agentů, odborníků z CIA a MI6, předních osobností zaštiťujících organizace Ronin a Blackwater, psychologů, vědců a respektovaných autorů, vytvářejí ze seriálu naprostý unikát. Prolomte kód mistrů špionáže - v říjnu, na Viasat History. Mistři špióni - pondělky, od 5. října do 9. listopadu 2015, ve 21:00 hodin na Viasat History.





Reklama




Vybrané články