Quantcast

Eutelsat 8 West B uveden do komerčního provozu

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat uvedl do komerčního provozu v noci z 30.9. na 1.10.2015 nový telekomunikační satelit Eutelsat 8 West B. Nová družice již šíří první multiplexy pro více než 52 milionů domácností na Středním východě a v severní Africe.

Eutelsat 8 West B byl vynesen nosnou raketou Ariane 5 dne 20.8.2015. Po prvních technických testech na dočasné pozici 1,7°E byl nový kosmický aparát přesunut na cílovou pozici 7°W/8°W, kde jsou umístěny satelity operátorů Eutelsat a Nilesat.

Eutelsat 8 West B uveden do komerčního provozu
▲ Eutelsat 8 West B uveden do komerčního provozu

Eutelsat ve spolupráci se svými zákazníky zmigroval programy ze starších satelitů Eutelsat 8 West A a Eutelsat 8 West C na novou družici Eutelsat 8 West B.

Pro arabské a mezinárodní vysílací společnost přináší Eutelsat 8 West B další kapacitu pro televizní vysílání na Středním východě a v severní Africe, kde sleduje vysílání 250 milionů diváků. Nový satelit bude sloužit pro rozšíření programové nabídky ve vysokém rozlišení (HDTV) a stanic v Ultra HD rozlišení. Kapacita v Ku pásma pokrývá území od Maroka po Perský záliv.

Eutelsat 8 West B má také kapacitu v C pásmu, která umožňuje pokrýt africký kontinent a zasahuje k Jižní Americe.





Reklama




Vybrané články