Quantcast

Neandrtálská apokalypsa na Viasat History

| redakce | tisk

Potulovali se po planetě déle než moderní člověk. Nebojácní, vynalézaví a velmi úspěšní lovci. Nebyli to bestie, jak jsme se učili ve škole. Byli to průmysloví, kulturní a vášniví lidé, kteří, jak by se mohlo zdát, byli schopní konkurovat modernímu člověku.

Když ale moderní lidé vstoupili do jejich světa, byly jejich dny sečteny. Nikdo ale nevěděl proč - až do teď!

Nejen, že vypadají stejně jako my, jsou navíc i naší součástí. Archeologický důkaz dokládá, že v sobě nosíme jejich geny. Po celém světě proto teď vědci hledají odpovědi na to, co se jim stalo - a stopy jsou nacházeny v těch nejméně pravděpodobných místech.

Neandrtálská apokalypsa na Viasat History
▲ Neandrtálská apokalypsa na Viasat History

Nebyla to ale válka s moderním člověkem, která nakonec neandrtálce zabila. Byl to pravděpodobně jen jednoduchý zásah osudu. Co se ale stalo jim, může se snadno stát i nám! Sledujte tým vědců, kteří budou zkoumat nové informace, které by mohly vyřešit záhadu o zániku neandrtálců. Věří totiž, že byli vyhlazeni, když vybuchla jedna z největších sopek na světě před 39 000 lety, což jednoduše znamená, že během jediného záblesku jejich tisíciletá existence prostě skončila.

Pokud ale výbuch sopky znamenal konec pro neandrtálce, může budoucí erupce vyhladit z povrchu zemského i nás? Vydejte se na cestu tisíce let zpět, abyste se tak mohli ponořit do života a časů našeho nejbližšího příbuzného, neandrtálce, a dozvědět se, proč se tato kultivovaná a důvtipná civilizace vydala cestou mamutů. Neandrtálská apokalypsa v pondělí, 16. a 23. listopadu 2015, ve 21:00 hodin na Viasat History.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články