Quantcast

Hudební RU Music rebrandována na 4,8E

| redakce | tiskobrázek k článku: Hudební RU Music rebrandována na 4,8E

V souladu s dřívějším oznámením došlo dne 1.11.2015 k přejmenování hudební stanice RU Music na EU Music. Změna názvu neovlivní obsah stanice, ve které nechybí ruská hudba. Nicméně v průběhu času dojde ke změně a ve vysílání se objeví evropské videoklipy.

EU Music vysílá nekódovaně ( FTA) ze satelitu Astra 4A (4,8°E).

Vlastníkem celého projektu je Rudolf Kirnos. Název RU Music byl vymyšlen v roce 2000, kdy kanál odstartoval v americké síti Dish Network. První dvě písmena názvu stanice symbolizují jméno vlastní,a který projekt uvedl do provozu. Navíc R znamená ruskojazyčné a U ukrajinskojazyčné videoklipy. RU v názvu bylo nakonec spojováno především s Ruskou federací.

Vzhledem k vývoji na Ukrajině v posledních dvou letech se Rudolf Kirnos rozhodl změnit název stanice na EU Music. Postupně se změní program stanice, což znamená, že ruská hudba bude nahrazena evropskou.

EU Music chce přejít na vysílání v HD rozlišení - v logu stanice na obrazovce se již delší dobu objevuje index "HD", který je již delší dobu součástí loga stanice. V roce 2014 provozovatel stanice jednal s operátorem ruské platformy NTV Plus o spuštění programu v HD rozlišení. Z důvodu konfliktu Ukrajiny s Ruskem všechna jednání skončila. Satelitní distribuce zůstane z finančních důvodů v SD. Důvodem je krize na reklamním trhu a vysílání HD programu na satelitu není levné (stojí zhruba 25 tisíc dolarů měsíčně - cca 625 tisíc).

technické parametry - EU MUSIC:

• Astra 4A (4,8°E), freq. 12,073 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: mediasat.info, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články