Quantcast

Vánoční premiéry ČT: Správnej dres, Andělé všedního dne, Fair play

| redakce | tisk

Česká televize nabídne svým divákům během svátků tři filmové premiéry. Poprvé budou moci v televizi zhlédnout kritiky i publikem oceňovaný snímek Fair Play, hvězdně obsazené Anděly všedního dne i novou komedii s Jiřím Mádlem a Taťánou Kuchařovou Správnej dres.

Původní televizní film Správnej dres vznikl podle scénáře Petra Kolečka a v režii Stanislava Sládečka. Jiří Mádl se v něm coby hokejová hvězda vrací během výluky NHL do Čech i se svou manželkou v podání Taťány Kuchařové, která chce čas trávený doma využít k tomu, aby si našla „normální práci“.

Vánoční premiéry ČT: Správnej dres, Andělé všedního dne, Fair play
▲ Vánoční premiéry ČT: Správnej dres, Andělé všedního dne, Fair play

Často se mi zdá, že žánr romantické komedie podceňujeme jako cosi povrchního a hloupého. A přitom je tak užitečné umět vyprávět o překonávání slabin a předsudků, které si v sobě nosíme a které nám brání žít šťastněji, svobodně a nesobecky,“ říká kreativní producent filmu Michal Reitler. „Natáčení pro mě bylo trochu schizofrenní. Svůj život mám totiž rozdělený na část hokejovou a filmovou. A najednou se to spojilo,“ popisuje svoji roli Jiří Mádl a k natáčení s Taťánou Kuchařovou dodává: „Byla zdravě nervózní a myslím, že její výkon bude příjemným překvapením.“

Vánoční premiéry ČT: Správnej dres, Andělé všedního dne, Fair play
▲ Vánoční premiéry ČT: Správnej dres, Andělé všedního dne, Fair play

V televizní premiéře se během svátků objeví na ČT1 i dva koprodukční snímky. Fair Play, ve kterém Andrea Sedláčková sleduje osud mladičké sprinterky Anny (Judit Bárdos) v prostředí vrcholového sportu osmdesátých let, a originální příběh Alice Nellis Andělé všedního dne, kde pomyslné andělské perutě nosí Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková a Vladimír Javorský, kteří se snaží provést své lidské svěřence nejtěžším dnem jejich života.

Vedle novinek přinese Česká televize o Vánocích na obrazovku i filmovou klasiku. Ve vysílání se tak objeví oscarové snímky, jako je Králova řeč nebo Nedotknutelní, série nejoblíbenějších filmů s Charliem Chaplinem, Peterem Sellersem nebo Jeanem-Paulem Belmondem, ale i české tituly náležející do zlatého fondu naší kinematografie, Adéla ještě nevečeřela, Pelíšky, Tajemství hradu v Karpatech, Občanský průkaz a další.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články