Quantcast

Bangladéš s vlastním satelitem Bangabandhu

| redakce | tisk

Firma Bangabandhu podepsala dohodu s bangladéšskou telekomunikační regulační komisí (BTRC) na vybudování telekomunikační družice Bangabandhu. Tento satelit pomůže snížit digitální propast v zemi.

Bangabandhu bude využíván pro šíření televizních programů a telekomunikačních služeb zejména pro venkov ale také umožní poskytování DTH služeb v celé zemi a celém regionu.

Thales Alenia Space jako hlavní dodavatel bude zodpovědný za návrh, výrobu a testování satelitu. Bangabandhu bude postaven na osvědčené platformě Thales Alenia Space - Spacebus 4000B2. Do této chvíle bylo již objednáno 81 jednotek Spacebus.

Bangabandhu bude vybaven 26 transpondéry v Ku pásmu a 11 v C pásmu, které pokryjí signálem Bangladéš a její teritoriální vody Bengálského zálibu, stejně jako Indii, Nepál, Bhútán, Srí Lanku, Filipíny a Indonésii.

Družice bude vynesena v roce 2017 a umístěna na pozici 119,1°E. Golan Razzaque, zodpovědný za návrh Bangabandhu v BTRC, doufá, že se podaří satelit vynést ještě před Dnem vítězství, svátku, který se slaví v Bangladéši 16. prosince.

zdroj: Thales Alenia Space, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články