Quantcast

RCS/RDS vypnulo systémy ST u programů na svých transpondérech

| redakce | tisk

Rumunské konsorcium RCS/RDS odpojilo kryptovací systémy Nagra MA (tzv. Nagravision) s CAID 1882 a Conax s CAID 0B1C společnosti Slovak Telekom u několika programů v češtině.

Tyto CA systémy byly připojeny k programů RCS/RDS po nezbytnou dobu - do dokončení migrace abonentů z původní slovenské Digi TV na Novou Digi TV SK. Migrace na Novou Digi SK skončila a všichni klienti Slovak Telekom (ST) nyní využívají vylepšenou nabídku operátora, která nabízí kvalitnější obraz a zvuk a obsahuje více programů, včetně HD stanic. Původní distribuci programů u RCS/RDS již společnost ST nevyužívala.

Konkrétně bylo odpojeno kódování ST (CA Nagra a Conax) u stanic CBS Reality a Nova Sport 1 (obě na freq. 12,643 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4) a ČT1, ČT2, CBS Drama, TV Prima a Prima COOL (vše na freq. 12,687 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4) na družici Intelsat 10-02 (1°W).

Zcela odpojit výše uvedené programy na kapacitách RCS/RDS zatím není možné - stanice přijímají zákazníci původní české Digi TV, která stále ještě funguje na infrastruktuře RCS/RDS. Nový majitel české Digi TV, společnost Lama Energy Group, nyní provádí migraci zákazníků na vylepšenou službu Nová Digi TV CZ, která podobně jako slovenská přináší vyšší technickou kvalitu SD programů, širší nabídku, včetně více programů v HD rozlišení. Migrace na Novou DIGI CZ má v Česku skončit do poloviny příštího roku.





Reklama




Vybrané články