Quantcast

První živý přenos v Ultra HD 4K z Vatikánu

| redakce | tisk

Slavnostní otevření Svaté brány v bazilice svatého Petra ve Vatikánu dne 8. prosince 2015 na oslavu zahájení Roku Charity bude vysíláno v přímém přenosu v Ultra HD ve formátu 4K prostřednictvím satelitu.

Relace bude produkována Vatikánským televizním centrem (CTV) s podporou společností Eutelsat, Sony, GlobeCast a DBW Communication.

Půjde o světově první živý přenos z Vatikánu v rozlišení 4K. Vysílání bude šířeno v C pásmu přes satelity: Eutelsat 8 West B (8°W) s pokrytím Evropy, Afriky, Jižní Ameriky, Eutelsat 113/117 West (113°W/117°W) pro Severní Ameriku a Jižní Ameriku a Eutelsat 172A (172°E) pro Asii a Oceánii.

Živé vysílání v UHD z obřadu bude přenášeno na dvou obrazovkách v sále Pavla VI ve Vatikánu. Relace v Ultra HD budou moci sledovat diváci rovněž na programu Hot Bird 4k1 na družici Eutelsat Hot Bird 13B (13°E). Diváci v Itálii budou moci Ultra HD přenos sledovat prostřednictvím platformy TivúSat, ve Francii na programu Fransat Ultra HD na družici Eutelsat 5 West A 5°W).

Signál bude vysílán prostřednictvím 4 teleportů a všechny budou centralizovány v teleportu Eutelsat v Rambouillet poblíž Paříže. Dva vysílací vozy ve Vatikánu bude obsluhovat GlobeCast. Přenos signálu zajistí společnost DBW Communication. Relace v Ultra HD bude natáčena za pomocí 19 kamer Sony, signál bude komprimován s využitím kodeku HEVC a zpracován za pomocí nejnovějších nástrojů dodaných firmami Ericsson, NTT Electronics a Thomson Video Networks.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články