Quantcast

Projekt Digitální rozhlas do škol

| redakce | tisk

V rámci podpory mediální gramotnosti v České republice připravila společnost RTI cz s.r.o. projekt „Digitální rozhlas do škol“. Formou přednášek, prezentací a poslechem nejnovější rozhlasové platformy DAB+ chce přiblížit digitální rozhlas naší budoucí generaci na učilištích, středních i vysokých školách technického typu.

Jak uvedl provozní ředitel společnosti RTI cz s.r.o. Roman Kropáček, studenti získají informace o aktuálním stavu vysílání u nás i ve světě, rozhlasových přijímačích, historii, ale hlavně poznají digitální rozhlas po technické stránce. Na přednáškách jsou k dispozici DAB přijímače a každý si může poslechnout vysílání na vlastní uši. Nebude chybět ani diskuse plná otázek a odpovědí.

První přednáška tohoto druhu se konala 19. 5. 2016 na Středním odborném učilišti elektrotechnickém v Plzni na Vejprnické ulici. Obory Informační technologie a Telekomunikace přímo souvisí s digitálním rozhlasovým vysíláním.

"Věřím, že tento projekt „Digitální rozhlas do škol“ obohatí osnovy každé školy a přispěje k navýšení mediální gramotnosti naší mládeže," dodal Roman Kropáček.

Společnost RTI cz s.r.o. působí na českém trhu od roku 1998. Hlavní činností je šíření rozhlasového a televizního signálu na území České republiky. V současné době provozuje 60 rozhlasových vysílačů v pásmu FM a 6 DAB vysílačů v Praze, Plzeňském, Jihočeském a Karlovarském kraji.

zdroj: RTI cz





Reklama




Vybrané články