Quantcast

Nat Geo Channel chystá seriál Mars

| redakce | tisk

Dokumentární program National Geographic Channel uvede nový seriál Mars od výkonných producentů Briana Grazera a Rona Howarda. Zobrazuje dramatické nezdary i úspěchy v novodobém poznávání vesmíru a představí první napínavý pokus o kolonizaci vzdálené planety.

Ze všech planet naší sluneční soustavy žádná tak neuchvátila naši pozornost a představivost jako Mars, záhadná a nesmazatelná součást všehomíra. Snaha vyslat na Mars člověka již po léta zaměstnává špičkové vědce a zároveň zaujala i veřejnost. National Geographic Channel (NGC), veleúspěšní producenti Ron Howard, Brian Grazer a Michael Rosenberg z Imagine Entertainment a producenti Justin Wilkes a Dave O'Connor z RadicalMedia spojili své síly a prostřednictvím celosvětové senzace, seriálu Mars, pozvou diváky hlouběji do vesmíru než kdy dříve.

Již 13. listopadu bude mít na obrazovkách NGC ve 171 zemích světa a 45 jazycích premiéru seriál Mars, situovaný nejen v přítomnosti, ale i budoucnosti. Diváky čeká kombinace hraných sekvencí ve filmové kvalitě, vynikajících speciálních efektů a prvotřídních dokumentárních pasáží. Velkolepý šestidílný seriál, jehož hlavním tématem je vzrušující snaha člověka o kolonizaci Marsu, pojednává mimo jiné o fiktivní misi roku 2033.

Nat Geo Channel chystá seriál Mars
▲ Nat Geo Channel chystá seriál Mars

Velkou snahou producentského týmu bylo ukotvit scénář dramatické linky o šestičlenné posádce vyslané kolonizovat Mars v reálném vědeckém světě. Scénáristé spolupracovali se širokou škálou expertů ve veřejném i soukromém sektoru. Dr. Robert Braun, inženýr a profesor vesmírných technologií na Georgia Institute of Technology, byl odborným poradcem fiktivní dějové osy seriálu. Dr. Mae Jamisonová, bývalá astronautka NASA, pomohla představitelům jednotlivých rolí s autenticitou pohybu a chování ve vesmíru.

Vizuální podoba seriálu z pera Sophie Becherové se opírá o rady odborníků NASA a SpaceX, kteří pomohli s návrhem vesmírné lodi Daidalos a města Olympus, jež má být první lidskou kolonií na Marsu. Kostýmní návrhářka Daniela Cianciová zkoumala typy tkanin a vláken, která jsou dnes vyráběna za účelem odlehčení a zároveň posílení a zvýšení flexibility a odolnosti vůči radiaci, tak aby ochránila astronauty zítřka. Framestore, specialisté na vizuální efekty, kteří stáli též za úspěchem snímku "Gravitace", doladili celkový vzhled seriálu.

V seriálu Mars byl rovněž zpracován bezpočet rozhovorů s vynikajícími vědci a osobnostmi, které v současnosti pracují na překonání překážek, jež stojí v cestě smělému snu o startu meziplanetární mise, mj. Elonem Muskem, zakladatelem společností Tesla Motors a SpaceX, vyrábějící znovupoužitelné nosné rakety Falcon.

Ať už naše snahy o kolonizaci Marsu dopadnou jakkoliv, National Geographic od 13. listopadu nabídne dosud nejatraktivnější pohled do vesmíru.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články