Quantcast

Srbsko spustilo placenou televizi v DVB-T2

| redakce | tisk

Srbský telekomunikační operátor Telekom Srbija ve spolupráci s provozovatelem pozemních vysílačů Emisiona Tehnika i Veze (ETV) spustil první národní placenou televizi šířenou přes klasické pozemní vysílání (DTT).

Služba s názvem Antenna Plus v současnosti obsahuje 26 televizních programů a 5 rozhlasových stanic. V nabídce je 12 tématických programů od komerčního vysílatele Pink, 5 stanic Arenasport a také programy Minimax, Nickelodeon, FX Film Klub, Agro TV, Zenska TV, Kitchen TV, Hram Televizija, Info na Dlanu a Sve na Dlanu.

Měsíční předplatné je 899 RSD (7,30 eur) s minimálním úvazkem na 2 roky. Všichni zákazníci, kteří si službu objednají do 31. října 2016 budou mít bezplatný přístup k programům do konce roku. Aktivační poplatek je 1800 RSD.

Platforma Antenna Plus vysílá v DVB-T2 multiplexech a využívá kryptovací systém Conax Contego v multiplexu 1 a multiplexu 3 s pokrytím 97% srbských domácností.

Hlavní cílovou skupinou jsou uživatelé, kteří nemají technické možnosti předplatného IPTV služby mts TV od Telekom Srbija. Jde především o venkovní oblasti.

mts Antena TV je společný podnik Telekom Srbija a ETV. V roce 2017 chce operátor dosáhnout hranice 70 tisíc abonentů a v roce 2021 očekává 200 tisíc předplatitelů.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články