Quantcast

Polsko: MUX 8 z dalších vysílačů, včetně Sněžné Jámy

| redakce | tisk

Společnost EmiTel uvedla do provozu dalších 24 vysílačů nového celoplošného multiplexu 8 (MUX 8). Díky tomu je polský MUX 8 dostupný pro zhruba 70 procent populace. Do zahájení vysílání jednotlivých stanic jsou na jejich pozice testovací obrazce. Divákům umožňuje nastavit si přijímací anténu a naladit chystané stanice.

V rámci druhé etapy rozšiřování pokrytí MUXu 8 byl uveden do provozu i vysílač Jelenia Góra / Śnieźne Kotly na K6 s výkonem ERP 7 kW. Polarizace je vertikální. Tento vysílač může být zajímavý v části východních Čech.

Seznam dalších vysílačů je uveden v tabulce.

Polsko: MUX 8 z dalších vysílačů, včetně Sněžné Jámy
▲ Polsko: MUX 8 z dalších vysílačů, včetně Sněžné Jámy

Prvním programem s pravidelným vysíláním v MUXu 8 se stala stanice Zoom TV od společnosti Cable Television Networks & Partners Sp. z o.o. Dále se v osmém multiplexu objeví Nowa TV od Grupa ZPR Media. Tato stanice zahájí vysílání 9.11.2016.

Třetí privátní televizí v MUX8 bude kanál WP1 od společnosti Wirtualna Polska. Stanice zahájí provoz 2.12.2016. Termín startu Metro TV od společnosti Agora není známý.

Další tři programové pozice patří veřejnoprávní TVP (Telewizja Polska. Na této kapacitě může šířit 3 SD kanály nebo 1 HD a 1 v SD. Plány TVP zatím nejsou známé.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články