Quantcast

BulgariaSat 1 úspěšně prošel prvními testy

| redakce | tiskobrázek k článku: BulgariaSat 1 úspěšně prošel prvními testy

První bulharský telekomunikační satelit BulgariaSat-1 v minulých dnech úspěšně prošel prvními technickými testy. Satelitní operátor BulgariaSat konstatoval, že všechny satelitní systémy pracují korektně.

Bulharsko je tedy opět o krok blíž k zahájení komerčního provozu vlastního satelitu a poskytování služeb přes domácí družici. Provozovatel satelitu plánuje zahájit provoz na své družici již začátkem srpna. BulgariaSat1 je zaparkován na nové orbitální pozici 1,9°E.

Bulgaria Sat 1 byl vynesen 23. června 2017 nosnou raketou Falcon 9 americké společnosti SpaceX. Pro start rakety se satelitem se opakovaně použil první stupeň rakety a tím se snížily celkové náklady na vynesení satelitu a provoz.

Satelit BulgariaSat1 bude poskytovat DTH, datové komunikační služby pro zákazníky v jihovýchodní Evropě a v dalších evropských regionech. Kosmický aparát je vybaven 30 BSS transpondéry v Ku pásmu a dalšími dvěma FSS transpondéry v Ku pásmu.

Bulharský satelit je vybaven dvěma svazky pokrytí - jeden pokrývá Balkán, druhý Balkán, střední a západní Evropu. Oba svazky bude možné přijímat i u nás.





Reklama




Vybrané články