Quantcast

Trikolor TV zablokoval více než 2500 pirátských stránek

| redakce | tiskobrázek k článku: Trikolor TV zablokoval více než 2500 pirátských stránek

Operátor největší ruské satelitní televize Trikolor TV se pochlubil výsledky kampaně proti pirátskému příjmu v Rusku a zemích SNS. Jen během první poloviny roku 2017 bylo zablokováno více než 520 internetových stránek.

Trikolor TV se snaží zabránit nelegálnímu příjmu svých programů. Ve spolupráci s policií bylo zajištěno více než 90 kusů přijímacích zařízení (62 pirátských přijímačů, 23 dekódovacích karet, 3 osobní počítače a dva programátory, kryptomoduly a další). V Rusku a zemích SNS bylo zahájeno deset trestních řízení, z toho 4 již byly předány k soudu. Tři z nich byli odsouzeni soudem podle trestního řádu Ruské federace.

Na žádost provozovatele Trikolor TV bylo během prvních šesti měsíců letošního roku zablokováno více než 520 internetových stránek, což je o 10,6 procent více než ve stejném období loňského roku. Od roku 2014 bylo zablokováno více než 2500 pirátských webů.

Trikolor TV upozorňuje, že dochází i k porušení autorských práv a práv s tím souvisejících spáchaných kabelovými a IPTV operátory, kteří nelegální redistribuují obsah Trikolor TV. Během první poloviny roku 2017 byla provedena kontrola u 11 provozovatelů. Jeden z provozovatelů přestal nelegálně odebírat signál Trikolor TV, zatímco s ostatními operátory vyšetřování ještě pokračuje.





Reklama




Vybrané články