Quantcast

Canal+ Sport HD brzy v Magio a DIGI SK?

| redakce | tisk

Ve čtvrtek 4.8.2022 začne na českém a slovenském trhu vysílat nový sportovní kanál s prémiovým obsahem CANAL+ Sport HD. Hlavní náplní nového programu budou přenosy z anglické fotbalové Premier League.

Od svého spuštění bude nová stanice dostupná zákazníkům satelitní a internetové platformy Skylink, resp. Skylink Live TV a rovněž klientům služby Skylink TV pre Orange. S dalšími velkými operátory probíhají intenzivní vyjednávání.

Čtenář webu parabola.cz a zákazník služby MAGIO GO si povšiml, že v programovém listu přibyla stanice CANAL+ Sport HD ke které momentálně nemá přístup. Umístění CANAL+ Sport HD do EPG zmíněné služby nasvědčuje tomu, že zákazníci společnosti Slovak Telekom (ST) a zřejmě i Digi Slovakia se dočkají zařazení nového sportovního programu CANAL+ Sport HD.

Zda se nová stanice skutečně stane součástí balíčků televizních platforem uvedených operátorů by mělo být jasné v pátek 5.8.2022 - tedy krátce před prvním zápasem nové sezóny Premier League.

Nutno podotknout, že společnosti ST ani DIGI SK doposud zařazení programu CANAL+ Sport HD do své programové nabídky doposud nepotvrdily.

"Všem velkým operátorům jsme poskytli technické informace o naší distribuci programu CANAL+ Sport. Mají tedy možnost se připravit, testovat a v případě dohody spustit vlastní distribuci co nejdříve," říká k tématu Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která provozuje platformy Skylink a freeSAT a která bude provozovat nový program CANAL+ Sport HD.

"Samotné testování ovšem neznamená uzavření dohody. Jednání se všemi velkými operátory probíhají," dodává Jaromír Glisník.

M7 Group, resp. CANAL+, získal exkluzivní tříletá vysílání práva na Premier League počínaje sezónou 2022/23. Provozovatel divákům prostředkuje všech 380 zápasů a všechny budou opatřeny českým nebo slovenským komentářem. Nejatraktivnější přenosy budou zařazeny na lineární kanál CANAL+ Sport HD, druhý vybraný na eventovém programu a všechny v podobě streamu na eventových programových pozicích.





Reklama




Vybrané články