Quantcast

České Radiokomunikace otevírají datové centrum Cukrák

| redakce | tisk | názory

Společnost České Radiokomunikace posiluje svou pozici v oblasti datových center. Otevírá datové centrum Cukrák, které má kapacitu téměř 80 racků. Investice do datového centra dosahují desítek milionů korun.

Pro vybudování nového datového centra využila společnost své vlastní prostory v rámci vysílače Cukrák, které se uvolnily v souvislosti se změnou technologií potřebných pro vysílání. České Radiokomunikace využívají stávající budovy pro nové technologické služby co nejčastěji. Aktuálně vybudované datové centrum Cukrák je už celkově 8. datovým centrem firmy.

Využívání stávajících budov k novým účelům, které vycházejí z naší nabídky služeb, je trendem, kterému se věnujeme již několik let. Umožňuje nám to také poměrně rychle reagovat na situaci na trhu a připravit nové kapacity v okamžiku, kdy jsou potřeba,“ říká generální ředitel Českých Radiokomunikací Miloš Mastník.

Velmi bezpečné, pro technologie vhodné a energeticky dostatečně zásobené budovy vysílačů jsou ideální právě pro budování datových sálů, příkladem jsou už fungující sály na Strahově, v Ostravě, Brně a nebo Pardubicích,“ doplňuje Miloš Mastník. „Využitím a modernizací stávajících prostor navíc zajistíme efektivnější a šetrnější provoz budov a zároveň omezíme potřebu budovat prostory nové, což je i v souladu s naší dlouhodobou ESG strategií,“ uzavírá Miloš Mastník.

Kapacita nového datového centra Cukrák je až 78 racků. Stejně jako u všech datových center, i u DC Cukrák je kladen důraz na bezpečnostní parametry, z hlediska fyzické i kybernetické bezpečnosti.

zdroj: ČRa

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články