Quantcast

Slovensko bude mít vlastní křesťanskou televizi

| redakce | tisk

Na Slovensku vznikne nová křesťanská televize. Slovenské televizní studio Lux věnující se výrobě křesťanského televizního obsahu chce spustit samostatnou slovenskou křesťanskou televizi. Studio Lux doposud dodávalo content do vysílání české křesťanské stanice TV Noe.

"Věříme, že tento projekt bude životaschopný. Jeho existence ale bude vo velké míře záviset i na ochotě všech nás budovat toto dílo," napsala Lux u příležitosti ukončení spolupráce s TV Noe.

Podle slovenských katolíků se v programech TV Noe začali objevovat prvky, se kterými se nemohli ztotožnit. TV Noe je ve finančních problémech a má požadavky na pořady, na které Lux odmítlo přistoupit. "Je dost těžké dosáhnout souladu v otázce komerce - nekomerce, katolicita - obecné křesťanství, katolická televize - televize dobrých zpráv či slovenština - čeština," reagovala na to TV Noe.

Slováci před přípravou vlastního projektu navrhovali sdílené vysílání TV Noe a Lux na jedné frekvenci. To ale česká strana odmítla. Informuje o tom medialne.sk.

Program TV Lux kontroluje občanské sdružení Lux Communication, ve správní radě mají zástupce Konference biskupů Slovenska a Katolické noviny.

Další informace k tématu přináší www.medialne.sk .





Reklama




Vybrané články