Quantcast

Hudební TV Deluxe Music od léta se zvukem 5.1

| redakce | tisk

Provozovatel Deluxe Television GmbH potvrdil, že od léta letošního roku bude program Deluxe Music vysílat 24 hodiny denně s vícekanálovým zvukem 5.1. Deluxe se tak stane prvním televizním kanálem, který bude vysílat nepřetržitě v Dolby Digital 5.1.

Svůj záměr vysílat v DD 5.1 provozovatel oznámil v listopadu loňského roku na mnichovských dní médií. Nyní svůj původní úmysl potvrzuje.

S multikanálovým zvukem jsou filmy na nosičích DVD či se vysílají u vybraných pořadů některých televizních stanic. Pro příjem TV vysílání se zvukem v Dolby Digital potřebuje divák digitální přijímač s koaxiálním nebo optickým výstupem s odpovídající zvukovou soupravu.

Německý hudební kanál Deluxe Music odstartoval 1. dubna 2005 volně na satelitu Astra 1H (19,2°E) a vysílá na kmitočtu 12,246 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/MPEG-2, service ID 10100, video PID 255, audio PID 256.

Vedle hlavního programu provozuje Deluxe Television GmbH také tématické hudební TV kanály Deluxe Rock, Deluxe Soul a Deluxe Groove šířené v IPTV v Německu a rádio Deluxe Lounge Radio (Astra 1H, 19,2°E).





Reklama




Vybrané články