Quantcast

SM2 bude vysílat sportovní HD přenosy do Evropy

| redakce | tisk

Společnost SM2 Sports Media Solutions si u satelitního operátora SES NEW SKIES objednala kapacitu o šířce pásma 18 MHz na satelitu NSS 7 na orbitální pozici 338°E (22°W) pro distribuci severoamerických sportovních událostí ve vysokém rozlišení (HD) do Evropy. Smlouva byla uzavřena na pět let.

Hlavním byznysem SM2 jsou obchody s vysílacími právy na sportovní přenosy a zajištění satelitní distribuce těchto přenosů broadcasterů do celého světa.

Jenom v roce 2004 zajistila společnost SM2 přenosy více než 3 tisíc hodin programmingu pro klienty v Evropě a Asii a vysílací společnosti jako BSkyB, NTV Plus, Bravo, Premiere, RAI, Sky Italia, Sogecable, Sports TV Portugal, CCTV, YES a PCCWC. Dalšími klienty SM2 jsou NFL International, TNA Wrestling, ESPN International, USGA, Fox Sports International, Augusta a U.S. Figure Skating.

Společnost SM2 je také technologickým inovátorem - v únoru 2007 SM2 přes TV2GO v Kanadě pomohla s vysíláním Super Bowlu ve vysokém rozlišení (HDTV) do Evropy.

Satelit NSS-7 je hybridním satelitem pracující v Ku a C pásmu na pozici 338°E v oblasti Atlantického oceánu s pokrytím Evropy, Afriky, Středního východu a Ameriky. Družice má 49 C pásmových a 48 Ku pásmových transpondérů. Signály z NSS 7 je možné přijímat na území České republiky a Slovenska.





Reklama




Vybrané články