Quantcast

ČRo 2 - Praha převezme kmitočet po Rádiu Wave

| redakce | tisk

K 1. září 2008 bude ukončeno dosavadní analogové pozemní vysílání Rádia Wave, okruhu Českého rozhlasu (ČRo) pro mládež. Kmitočet 100,7 MHz v pásmu velmi krátkých vln (VKV) bude z vysílače Praha - Cukrák od září využívat Český rozhlas 2 - Praha. Výrazně tak vzroste dosah i kvalita příjmu signálu.

Tato změna je přínosem nejen v pokrytí hlavního města a středních Čech, ale znamená také zásadní rozdíl v kvalitě poslechu pro stávající posluchače kteří přeladí z 91,2 na 100,7 MHz na vysílači Cukrák. Důležitá je také pro nové posluchače z Prahy a okolí, kteří si tak mohou naladit Český rozhlas 2 - Praha nově na frekvenci 100,7MHz,“ říká Jiří Vejvoda, ředitel stanice.

Český rozhlas 2 - Praha se na frekvenci 100,7 MHz poprvé ozve 1. září v 5.05 hodin, kdy začíná blok informací a pohody Dobré jitro.

Frekvenci 100,7 MHz využívala od svého startu Rádio Wave - nový digitální okruh určený pro mladé posluchače. Kmitočet byl původně využíván stanicí Region Střední Čechy Českého rozhlasu a uvolnění kmitočtu pro Wave vyvolalo negativní reakce RRTV.

Rádio Wave bude od 1.9.2008 dostupné v rámci DVB-T a také v DVB-S na platformě CS LINK. Zájemci stanici naladí i na internetu.





Reklama




Vybrané články