Quantcast

CanalSat testuje Eurosport HD a Sci-Fi HD

| redakce | tisk

Francouzská satelitní pay-tv platforma CanalSat začala dnes ráno na družici Astra (19,2°E) testovat další dva programy ve vysokém rozlišení (HDTV) - panevropský sportovní kanál Eurosport HD a Sci-Fi HD France.

Testy Eurosport HD a Sci-Fi HD France se vysílají v rámci paketu CanalSat na transpondéru s kmitočtem 12,670 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/MPEG-4 družice Astra 1G (19,2°E). Signál je kódován systémem Seca Mediaguard 3. Termín spuštění pravidelného vysílání není známý. Na stejnou frekvenci se přesouvá i stanice Ushuaia TV HD.

Platforma CanalSat v minulém týdnu začala testovat také hudební televizi MTVN HD. Ta se vysílá na freq. 11,778 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S v kompresním formátu MPEG-4. Zahájení pravidelného vysílání je naplánované na 6.11.2008.

Francie v poslední době zažívá rychlý rozvoj high-definition-tv. Výrazně k tomu pohodlo nedávné zahájení kanálů Arte HD, Canal+ HD, M6 HD, TF1 HD a France 2 HD v digitálním pozemním vysílání (DVB-T). Platforma CanalSat ve snaze udržet atraktivitu HD nabídky musela investovat do rozšíření nabídky stanic.





Reklama




Vybrané články