Quantcast

ARD a ZDF počítají se 4 programy v HDTV

| Martin Vyleťal | tisk

Německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF počítají, že budou provozovat čtyři programy ve vysokém rozlišení od zahájení řádného šíření v tomto formátu. Start je naplánován na 12. únor 2010, kdy budou slavnostně zahájeny zimní olympijské hry v kanadském Vancouveru.

Vyplynulo to ze středečního zasedání zástupců ARD a ZDF Saarbrückenu. Vedle německo-francouzského kanálu Arte HD, který odstartoval 1. července 2008 volně na satelitu Astra (19,2°E) se počítá s HD vysíláním hlavních programů ARD a ZDF ze stejného transpondéru v rozlišení 720p (1080x720). První testy proběhnou v době konání mistrovství světa v atletice v Berlíně ve dnech 15. až 23. srpna 2009.

Čtvrtým kanálem německých veřejnoprávních televizí ve vysokém rozlišení bude Eins Festival HD. Ten vysílá vždy po několik dní u příležitosti významných kulturních či společenských událostí. Nejbližší vysílání Eins Festival HD je naplánováno na dobu mezi Vánocemi a Novým rokem. Televize přinese přes 120 relací ve vysokém rozlišení volně přes Astru.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články